KZ uzavretá

Info z KV

Vážení kolegovia. Dňa 17.1.2014 prebehlo ďalšie kolo kolektívneho vyjednávania. Dňa 12.12.2013 sa kolektívni vyjednávači za odborové centrály a za zamestnávateľa dohodli na preklopení kolektívnej zmluvy okrem bodu číslo 45 mzdový nárast. Nakoľko sme sa na bode 45 dňa 12.12. nevedeli dohodnúť, ďalšie kolo zvolával generálny riaditeľ za účasti predsedov a prezidentov odborových centrál. Generálny riaditeľ predniesol návrh mzdového nárastu za zamestnávateľa. Mzdový nárast o 3% , nárast tarifných tried o 3%,
Zamestnávateľ nesúhlasil so zadefinovaním výšky prémií podľa návrhu OC a to minimálne 10% a max 30%.
Po dohode OC sme predniesli zamestnávateľovi protinávrh
Mzdový nárast vo výške 3%
Nárast tarifných tried o 3:5%
Odmeny ku dňu železničiarov a k vianociam
Zachovanie 10 a 20 € prémií
Po prestávke sme sa dohodli so zamestnávateľom na znení bodu 45
Mzdový nárast o 3 % objemu mzdových prostriedkov
Nárast tarifných tried o 3.5%
Odmeny ku dňu železničiarov a k Vianociam
Zachovanie objemu prémií na pracoviská vrátane 10 a 20 € ( 10 a 20 € nebudú vyplácané ale zostanú na tých pracoviskách kde boli doteraz vyplácané.)
Platnosť KZ je na jeden rok a platí od 1.1.2014

5 reakcií

  • No tak sme sa dočkali nových zákl.platov….Bolo deklarované,že výška prémii bude min.zachovaná-tak to určite-v OR ZV v TT 10 pri odpracovaní normy boli za mesiac január asi vo výške 25!!!!!!!!!!!!!!!!!euro-t.j.asi 3%-chudáci zamestnaci čo majú nižšiu TT,alebo nemali odpracovanú normu.Naozaj-čisto „MOTIVAČNÁ ZLOŽKA“mzdy……len tak ďalej……

     
  • JOZEF a spol:, … mám úplne odlišný pohľad, čoho meriame úspech a neúspech. Denne sa sa stránke otočí minimálne 50 abonentov a asi je každý spokojný s tým úspechom. Tak potom “ BINGO“ a „Gratulujem“. A len tak na okraj: Zamestnávateľ navrhol smerný nárast o 3,6% oproti plánovanej mzde v roku 2013, na úroveň priemernej mzdy na 904 €, reálne zvýšenie zhruba o 22 €. OC si vyžiadali prestávku. Po prestávke v spoločnom návrhu predložili zástupcom zamestnávateľa svoju požiadavku:
    – v tarifných triedach 3-4 navýšenie tarifnej mzdy o 3%°, v tarifných triedach 5-13 navýšenie tarifnej mzdy o 4% a v tarifných triedach 14-20 navýšenie tarifnej mzdy o 1%,. APROPO : Kedy je na dosah taká reálna priemerná mzda u nás? V horizonte 5 či 10 rokov? Kto vie odpovie? ČI???

     
  •  
  • Tak,tak…máš pravdu JK,niekto zje 2 kurčatá,ty ano jedno,no predsa si sa priemerne najedol!!!A opäť nič sa nerobí s tými príplatkom za so-ne a nočné-tu by sa patrilo konečne spraviť revolučné zmeny,nech to konečne pocítia zamestnanci,ktorí pracujú v turnuse-navrhujem rokovať o novej KZ už od JÚNA,aby nevznikal časový sres a aby sa zamestnávaťeľ nemohol vyhovárať,že sa nedá,pretože má schválený podnikateľský plán!!!!
    A ešte niečo,v OR ZV opäť nebola dodržaná KZ,nakoľko boli prenášané hodiny-niekde aj v desiatkah hodín nadčasov-a ak bola vyhodnoená KZ ako splnená,no tak pardón…………..,že funkcionari,ak ste to podísali.

     
  • Tak sme sa dočkali……..
    Tých 10 € a 20 € nevidí viac nikto 🙁 Tak ako sa po r. 2012 „stratilo“ 30 € (MzD 7930), tak isto sa „stratia“ aj tieto. Môj mzdový „nárast“ je vďaka tomu v porovnaní s r. 2012 až 1,70%. Ale niet sa čoho obávať – v priemere, po započítaní odmien ku DŽ a Vianociam, to nejako na tie 3% vydá… 🙂 🙁