Info z KV 7.2.2013

Info. KZ 7.2.2013

Dňa 07.02.2012 sa uskutočnilo ďalšie kolo kolektívneho vyjednávania. Za OAVD sa ho zúčastnili prezident a viceprezidenti z regiónov BA,KE a ZA. Po ostatnom kole kolektívneho vyjednávania nám na 7.2. ostalo 15 bodov. Po dlhom a náročnom jednaní sa OC a zamestnávateľ dokázali zhodnúť na znení 10 bodov KZ, či už podľa návrhov odborových centrál alebo podľa návrhov zamestnávateľa. Nakoniec zostalo 5 bodov na ktorých sa OC a zástupcovia zamestnávateľa zatiaľ nedokázali dohodnúť. Samozrejme sú to tie, ktoré sú najdôležitejšie pre všetkých zamestnancov.
Jedná sa ako obvykle o mzdový nárast, 36 hodinový pracovný čas a body súvisiace s nárastom miezd. Na vyriešenie tejto situácie bolo dohodnuté stretnutie predsedov a prezidentov OC s generálnym riaditeľom ŽSR. Stretnutie sa uskutoční dňa 14.02.2013. Následne bude stanovený dátum ďalšieho kolektívneho vyjednávania.

7 reakcií

  •  
  • Vracajú sa staré dobré časy? BolO odstránené info z KV z 14.2.2013 a k tomu aj príslušný komentár. Hovorí sa tomu CENZÚRA? P.S. Prípadne info, ktorí máte záujem nájdete tu: http://www.ozzz.eu/news/kv-na-zsr-14-02-2013/

     
  •  
  • Pamätám si na Kolektívnu zmluvu spred pár rokov. Máme ju vlastne aj dnes,lenže polovica z nej je von a nové nepribudlo nič. Takto OC na železnici bojujú za nás!!!

     
  • зачем букву-всё ясное

     
  • Tak toto je ozaj veľavravná informácia. Radovým členom musí byť nad slnko jasné o čom sa vyjednáva a aké sú pozície vyjednávačov. Mne to príde , že KZ sa uzatvorí tak ako za posledných pár rokov „o nás bez, bez nás“? Je azda tajnosťou,že zamestnávateľ ponuka 2% nárast? Alebo nechcete vyvolať negatívne nálady zamestnanci versus zamestnávateľ.Darí sa Vám to vcelku úspešne, len tak ďalej. P.S. Priatelia , ktorý chcete vedieť viac o KV, o tom ako to vyzerá momentálne kliknite si na link: http://ozz.sk/files/KV%20na%20ZSR-7_2_2013.pdf

     
  • …. вот что?! Подождём… Какая – то ебля будет! Зачем буквы !? :)?)