Emotívna odpoveď funkcionára OAVD generálovi

Vážený pán kolega – generálny riaditeľ ŽSR
Som naozaj veľmi rád, že nám zachováte sociálne istoty ktoré už dávno nemáme. Po tom čo ste nám pripravili naozaj štedré Vianoce a uctili si našu prácU na deň železničiarov sa naozaj skláňam pred Vašou odvahou obrátiť sa na ľudí v prevádzke. V Ž-Semafore píšete o 170 ročnej histórii železníc, ale takýmto spôsobom tú 180 históriu nebude mať kto písať. Píšu ju totiž ľudia v prevádzke ktorých roky klamete.

Pán riaditeľ so socialistickými heslami o budovaní svetlých zajtrajškov a 10 eurovkou na čele pre rok 2019 sa dovolím nahlas sa zasmiať. 170 ročná história železníc na území SR pamätá aj trhanie koľajníc ustupujúcou nemeckou armádou ale takéto vysmievanie sa ľuďom v prevádzke nepamätá. Firma je v troskách, sociálny dialóg je minulosťou a ideme tu hľadať egá jednotlivcov namiesto toho aby ste skutočne hľadali riešenia pre ľudí v prevádzke ktorých roky ustavične klamete. Stále tie isté mená dookola len funkcia sa mení a píšete ako ideme vracať odbornosť na ŽSR.
Vážený skutočný kolegovia Vy v prevádzke nenechajte sa znovu raz nachytať. Vy ktorí denne zabezpečuje prevádzku doslova na kolenách a v podmienkach krajín tretieho sveta, lebo už 20 rokov počúvate ako sa to nedá ale máte sociálne istoty, tak Vám prajem krásne Vianoce a obzvlášť pevné nervy ale dúfam, že už nájdete v sebe odvahu povedať stačilo. Ja to už asi nezažijem nakoľko takýto „kolegovia“ ako sa tu dnes na nás obracajú vo mne zabili všetku nádej, že sa tu dokáže niečo zmeniť.

S úctou výpravca Ferencei Matej – vo výpovednej lehote – SRDCOM ŽELEZNIČIAR!

Hromadný mail:
Vážení kolegovia železničiari,
Nsom hrdý, že stojím na čele spoločnosti ŽSR, ktorá mala a má veľký potenciál. Hoci sme prežili turbulentný rok, vďaka množstvu svedomitých zamestnancov a odborníkov som presvedčený, že výzvy, ktoré nás čakajú spolu krok po kroku zvládneme.
Jednou z nich je prebiehajúce kolektívne vyjednávanie odborových zväzov. Neteší ma, že v súvislosti s ním sa vynárajú rôzne fámy a dezinformácie, ako aj výzvy k bojkotu pracovnej činnosti. Tvrdenia o rušení sociálnych istôt či šetrení na mzdách výkonných prevádzkových zamestnancov ŽSR sú klamlivé.
Ako generálny riaditeľ som sa preto rozhodol upokojiť situáciu a ukončiť tieto šumy. Garantujem, že ak nepríde k dohode so zástupcami odborových zväzov na znení novej kolektívnej zmluvy, zostanú v platnosti aktuálne benefity a to formou Nariadenia generálneho riaditeľa ŽSR. Toto Nariadenie bude takmer vo všetkom suplovať kolektívnu zmluvu, v prípade, že by neprišlo k jej podpisu, resp. dodatkovaniu k 01. 01. 2019. Nedopustím, aby ste sa stali rukojemníkmi v hre o osobné ambície a egá jednotlivcov.
Zároveň chcem zdôrazniť, že ŽSR bez výhrad rešpektuje všetky náležitosti sociálneho balíčka, ako bolo zvýšenie minimálnej mzdy, zvýšenie príplatkov za prácu cez víkendy a sviatky, či minulý týždeň parlamentom definitívne schválenie rekreačných poukazov pre zamestnancov. Je pravdou, že vzhľadom na počet zamestnancov ide pre ŽSR o veľké výdavky, vítame však každú istotu, ktorá je vo váš prospech.
Vážení kolegovia,
môžeme hospodáriť iba s takým objemom finančných prostriedkov, aký nám bol pridelený a tento využiť čo najrozumnejšie. Nebojujme proti sebe, ale spoločne sa snažme posunúť železnice do centra záujmu pre všetkých. Ide nám o spoločnú vec, na ktorej denne s maximálnym nasadením pracujeme.
Dovoľte mi preto sa koncom tohto náročného roka poďakovať. A to vám všetkým za svedomitú prácu pre naše železnice. Prajem vám krásne Vianoce v kruhu blízkych a priateľov, zdravie, šťastie, pokoj a zaslúžený oddych.
Teším sa na spoluprácu v budúcom roku a osobné stretnutia.

Ing. Juraj Tkáč
Generálny riaditeľ
ŽELEZNICE SLOVENSKEJ REPUBLIKY

***************************************************************

Comments are closed.