INFO Z KV Z 13.11.2015

Info KV z 13.11.2015

Vážení kolegovia, vážené kolegyne. Dňa 13.11 pokračovalo kolektívne vyjednávanie na ŽSR o mzdovom náraste. Za OAVD sa kolektívneho vyjednávania zúčastnil prezident OAVD.
Na poslednom prerušenom kolektívnom vyjednávaní Odborové centrály požiadali zamestnávateľa o vypracovanie tabuliek, aby sme vedeli koľko peňazí je naozaj potrebných na náš predložený návrh s ktorým zamestnávateľ nechce súhlasiť. Na kolektívne vyjednávanie sme dostali určité materiály s ktorými sme nesúhlasili. Následne sa zamestnávateľ a odborové centrály dohodli na vytvorení pracovnej skupiny ktorá zosúladí, aby sme rokovali o rovnakých číslach. Pracovná skupina sa stretne dňa 23.11. na generálnom riaditeľstve. Po ukončení pracovnej skupiny bude zvolané ďalšie kolektívne vyjednávanie.
S pozdravom prezident OAVD Chovanec

1 reakcia

  • No…..od 13.11.2015 ubehlo dosť času,takže sme zase v starých koľajách-žiadne info!(po koľký krát už opäť)…..v navrhovanom jednaní zo strany odborov-čiže + 30 euro do základu-súhlasím,le mám veľkú výhradu:navrhovaná suma je strašne malá,lebo ak to pôjde takto ďalej-priemerne každý rok 20 až 30 euro,tak za 20 rokov má výpravca v hrubom 1400-1500 euro-čiže strach a hrôza…..To pri tejto zodpovednosti mal mať už teraz!Ak nebude tento nárast pre výpravcu aspoň 50 euro na budúci rok-čiže 2016-a je jedno či zvýšením tarify,príplatkov,alebo plošným zvýšením-nemá to u tejto firmy význam,a dávam výpoveď,a bol by som rád,keby sa pripojili viacerí výpravcovia-nech trpí firma-oko za oko,zub za zub!!!!Koniec neúcty ku zamestnacom,dosť čo sme sa dali s požehnaním odborov súčastných odrať tento rok,keďže de facto zarábame menej,ako minulý rok,-odbory mlčia,dokonca OZŽ ako píše lubenko na ich fóre,a aj ja mám taký názor,podporujú zamestnávateľa a nie zamestnanca,že výpoveď každého je jeho osobná vec-hrôza,hrôza,hrôza………….velebnosti:jdu blejt!