INFO Z KV

Dňa 12.3.2015 bola dohodnutá a podpísaná Kolektívna zmluva ŽSR na roky 2015- 2016. Za účasti generálneho riaditeľa boli dohodnuté všetky rozporové body. Všetky body boli uzatvorené podľa požiadaviek odborových centrál. Pracovný čas 36h zostáva v platnosti naďalej bez zmeny, v bode 45 o mzdovom náraste sme sa dohodli na navýšení príplatkov ktoré budú v prvom rade odpočítané z objemu mzdových prostriedkov a zvyšná časť bude rozdelená rovnako pre všetkých zamestnancov do prémií. Rozdelenie je diferencované a zadefinované v tabuľke ktorá je prílohou kolektívnej zmluvy. U VOJ ako sú OR sa bude sledovať dohodnutý mzdový nárast zvlášť za aparát OR a ostatných zamestnancov. Druhé hlavné jedlo bude poskytované po odpracovaní viac ako 11hodín. Platnosť KZ je na dva roky. Kolektívna zmluva platí od 1.3.2015. O mzdovom náraste na rok 2016 sa začne rokovať od 1.10.2015

Info KV .

5 reakcií

  • Tak vážení priatelia, môžeme to už na ŽSR tak akurát zabaliť…Odboroví bossovia sa zachovali presne slovensky-stiahli chvosty,zapredali by svojich členov aj diablovi pre osobný prospech.Trafikanti z OZŽ tým nejde o ľudí,OAVD je mŕtvy chrobák a tých pár ďalších bezvýznamných odborov-škoda slov.

     
  • „…a zvyšná časť bude rozdelená rovnako pre všetkých zamestnancov do prémií. Rozdelenie je diferencované a zadefinované v TABUĽKE KTORÁ JE PRÍLOHOU KOLEKTÍVNEJ ZMLUVY. U VOJ ako sú OR sa bude sledovať dohodnutý mzdový nárast zvlášť za aparát OR a ostatných zamestnancov.“ TOTO je citácia z INFO Z KV z 13.3.2015. Dnes som bol oboznámení z KZ 2015-2016 predpísaným spôsobom čo som potvrdil aj svojím podpisom. Aj dôsledne preštudoval SMERNICU PRE ODMEŇOVANIE ZAMESTNANCOV ŽSR zo zapracovanou zmenou č.6. Pán hlavný KV za OAVD a pán prezident v jednej osobe? Nikde som nenašiel tebou spomínanú TABUĽKU. Bol si uvedený do omylu alebo zavádzaš? V marci 2012 si ostal šokovaný ( INFO OAVD z 2.3.2012), tak daj pozor ak aj TY nenájdeš spomínanú TABUĽKU ! A inak ani v Smernici pre odmeňovanie zamestnancov ŽSR,časť 13- PRÉMIE body 65 až 71 nie je uvedená žiadna zmena, ktorá by bola dôsledkom KV o KZ 2015-2016. ČO TY NA “ MILÝ PÁN PREZIDENT“?, Vylez už ulity, prestaň „držať bobríka mlčanlivosti“ a vyjadrí sa k otázkam, ktoré boli položené v komentároch. Nezabudni, niet nič horšieho ako GENERÁL BEZ VOJSKÁ a úspešne k tomu smerujete.

     
  • Úplne súhlasím s alf67. Jednanie o takýchto omrvinkách je úplne smiešne. Za 25 rokov sa bosovia odborov ešte stále nenaučili jednat s vedením. Namiesto toho aby už konečne buchli riadne po stole len poslušne zoberú omrvinky ktoré nám hodia.Možno je chyba, že máme asi viac odborov ako je zamestnancov.Tak isto som na 90% rozhodnutý končit s členstvom.

     
  • No napriek pripomienkam a nesúhlasu mnohých diskutujúcich sa prezident neštítil to bez výhrad podpísať…..Ich názor je mu ukradnutý….Výhody,ako napr.MZDOVÉ ZVÝHODNENIE ZA SŤAŽENÝ PRACOVNÝ REŽIM,príplatky pre nosné funkcie-NIČ,príplatky so-ne vo výške 0,60!!!!!euro -katastrofa,príplatok za nočnú 0,80 euro*8 hodín=6,40 v hrubom-taktiež nič-moc…..A to ten nárast daný do prémií-to bol koho nápad?Prečo nie do základu každému rovným dielom!ZLE,ZLE a ešte raz ZLE!!!Takto nárast máme a aj nemáme!!!A čo hlasy volajúce po štrajku-nevypočuté…..
    Ďalší silno uvažujú o vystúpení,ale toto je zrejme taktika súčastného vedenia všetkých odb.zástupcov,niečo za niečo…
    Za všetko hovorí výplata za 2/2015-výpravca v OR ZV po odčítaní straveniek 610 euro-super,na toľkú zodpovednosť!!! a to nevravím o signalistoch,ako mám info od známeho-480 euro po 30 rokoch u žsr!!!Ale každý je spokojní,strašné,strašné,strašné,katasrofa…
    Ak sa s tým nebude nič robiť,či štrajk pri ďalšom vyjednávaní-či zrejme vyje..avaní s ľudmi-tak ja už neviem,či sme ozaj takí sprostí?
    Ja v tom mám jasno-ak nič,tak končím v tejto firme…Tak ako mal prezident OAVD už dávno,lebo je to strašná škodná,ktorá nepozná slovo chlapa,bez kúska slušnosti,keďže často klame, nehodná zastupovania ľudí,čo chcú slušne žiť,a nie prežívať.
    Výzva na zloženie funkcie,Prezident!!!!!!!!

     
  • „MZDOVÉ ZVÝHODNENIE ZA SŤAŽENÝ PRACOVNÝ REŽIM?” Bude také zvýhodnenie turnusových zamestnancov ŽSR v KZ 2015-2016? Alebo to ostane iba ako výsada „šľachty“ ZSSK CARGO a ZSSK?