Radičová zakázala Figeľovi prepúšťať na železnici

http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/slovensko-a-ekonomika/clanek.phtml?id=1224454
http://aktualne.centrum.sk/domov/politika/clanek.phtml?id=1224385
Plánované masové prepustenie okolo štyritisíc zamestnancov v troch štátnych železničných spoločnostiach, ktoré chystajú tvrdé úsporné opatrenia, bude musieť ešte počkať.Najprv musí ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja pripraviť a predložiť na zasadnutie vlády ozdravný plán stratových železníc.

5 reakcií

  • Myslím si, že je nutné v železničných spoločnostiach spraviť veľké „zemetrasenie“! Lenže, táto vláda(a doteraz každá, ktorá je tam od nežnej) to berie zo zlého konca. A či tam bude „modrý“ alebo „červený“, tak to bude stále rovnaké, nakoľko vo vedení budú stále strýčkovia, bratranci, tetičky, švagrovia, susedia, dobrý kamaráti atď.. Nechcem sa zastávať ani „modrých“ ani „červených“, ale všetci sa doteraz len prizerali, ako sa všade „šafári“. Keď si otvoríme stránky našich zamestnavateľov na nete alebo v interných telefónných zoznamov, tak zistíme, že máme aparát, podobný tomu v Slovenskej televízií(z 960 zamestnacov je 90 riaditeľov a managerov). Na našom ministerstve to nie je o nič lepšie. Pán bývalý si len tak, objedná koberec do svojej kancelárie za smiešnych 50 000€ a pán expremiér ho obhajuje(aj keď mal pred tým plnú h…- ústa šetrenia). Štátnej Cargo vozia vlaky súkromné spoločnosti a naše(Cargo) mašiny aj so šoférmi(vodičmi) stoja, a dávame im flexikontá. Pán Fígeľ povie, že musí prebehnúť ozdravný plán železníc a na druhý deň ZSSK vyhlásí výberové konanie na riaditeĺa nového odboru na GR. Neviem ako to nazvať. Kocúrkovo? Vyšší level? Najvýstižnejšie asi zbojníčenie.

     
  • 381 209 – počet uchádzačov o zamestnanie v osobách
    334 903 – počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie
    zdroj: http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=20900
    aktualizácia: 20.1.2011
    A hláška: ani jeden z prepustených železničiarov neskončí na Úrade práce!
    No netrepal by si za 4.000 eur mesačne podobné sprostosti. A ešte, že niektorí primátori majú aj viac ako ja! A ten s platom 13.000 eur:
    železnica bola zle nastavená, výkony Carga pôjdu hore – v relácii O 5 minút dvanásť. Tak načo prepúšťajú pracovníkov v prevádzke. Na mašinu človeka nezoženiete, papiere nemá kto zobrať, brzdu nemá kto spraviť, ale treba minister tvrdí: v prevádzke treba prepúšťať. Kto poznáte firmu, keď výkony idú hore, tak chystajú hromadné prepúšťanie. Však sú len sprostí v tých automobilkách. Nové pracovné miesta, lebo výkony idú hore. Úplní obmedzenci. Keby prepustili polovicu zamestnancov, to by boli zisky. Nemci, Francúzi ba aj vy Kórejci, sa ešte musíte veľa učiť. A verte tomu, v žiadnej krajine na svete, sa už takto nebudete mať, páni investori. Len nesťahujte nikam výrobu, stačí natiahnuť ruku a máte ďalšie daňové prázdniny a podpory zamestnanosti. Zákonník práce sa zmení: aj 26 hodín denne makať, len nie v nedeľu. To sa bude Slovač modliť, lebo obchody, reštaurácie a pod., to pozatvárajú.
    Teším na ďalšie dni. Humoristická relácia s názvom Tlačová beseda na Úrade vlády nikdy nesklame. Ozaj videli ste včerajšiu: vláda prijala novelu, podľa ktorej si aj študenti VŠ budú musieť platiť zdravotné odvody. Aby platiť nemuseli, poradila premiérka vlády nech si požiadajú o dávky v hmotnej núdzi, čím sa stanú poistencami štátu, a odvody platiť nemusia. Geniálna rada. A tí somári(vysokoškolskí) to vytrepali na tlačovke, čim ju tak sklamali, že sa rozhodla pripraviť novelu, ktorá odvody zruší.
    Kocúrkovo? Ale nie. Slovensko! To je vyšší level!

     
  • Bohapusté Radičovej kidy, ako zvyčajne. Len si predĺžime agóniu. A nenažrancom typu Mihál, Galko (aj do Kauflandu treba!!)Janko Farizej Figeľ vyrobí pár tisíc otrokov za minimálnu mzdu. No, nebudeš solidárny so svojimi blížnymi?!

     
  • neverme tomu ani trošku,kto videl TB po rokovaní vlády a ten sarkastický úsmev našej pani premierky? A v televíznych novinách v jednej komerčnej televízii o 19 hod. už nám ponukali aj lukratívne fleky na pracovnom trhu .A berme tu ponuku vážne ,lebo ponukateľom bol sám šéf MPaSV, pán minister Mihál.Kto ste to nevideli verte boli to super fleky ako napr.skladník-obsluha VZV,strojár v stojárenskom podniku. A región tiež lukratívny.PREŠOV. Tam už majú zamestnanosť poriešenú a príslušné inštitucie čakajú iba na železničiarov???

     
  •