KZ 2014

Haló,“nové“ vedenie!Deje sa niečo ohľadom kolekt.vyjenavania?

 

10 reakcií

  •  
  • zdravím,no-josé nie vo všetkých OR to tak funguje s tými nadčasmi,napr.vo ZV určite nie,o čom vedia aj funkcionári OAVD,keď sa u niektorého z nich(je to žena na Lc štreke)známi kolegovia sťažovali,tak im povedala-údajne-že ona má peňazí dosť.Tak to je pre mňa dosť šokujúci postoj!!!!,lebo ak výpravca tvrdí,že mu stačí za jeho zodpovednosť 600 euro,tak by mal asi absolvovať psychotesty… A s tým okienkom pre el presidenta je dobrý nápad,ale určite nepadne na úrodnú pôdu-ktovie:)prečo?

     
  • Zamestnanec DJ – robíš na štreke už asi dosť rokov.Mohol by si vedieť,že podpisovanie prenosu nadčasov do nasledujúceho štvrťroka nie je povinné, ale dobrovoľné. Čiže ak to prednostovi nepodpíšeš,tak ti nesmie preniesť nadčas do ďalšieho štvrťroka a tobôž nie do ďalšieho roka. Ja nepodpisujem prenos nadčasov od samého začiatku, ako sa to dáva zamestnancom podpisovať. Stalo sa mi len raz,že mi p.prednosta nezaplatil na konci štvrťroka nadčas. Obrátil som sa na svojho viceprezidenta a ten to vyriešil ihneď. V nasledujúcom mesiaci som ho mal zaplatený. Prednostovia sú tiež len ľudia,ktorí sú závislí na pohyblivej zložke mzdy a nestojí im za to, aby kvôli jednému zamestnancovi prišli o prémie. A pretože takýchto pikošiek je dosť a zamestnanci si nevedia pomôcť, navrhujem p.prezidentovi,aby založil napr. „Okienko prezidenta“,alebo „Okienko otázok a odpovedí“,kde by zamestnanci dávali otázky ohľadom KZ ap. a od prezidenta alebo viceprezidenta by dostávali odpovede. A podľa toho by sa zamestnanci vedeli zariadiť. Lebo KZ sa každým rokom okliešťuje. A ak sa nedodržiava ani to, čo je tam uvedené ,tak je to smutné.
    Záverom – ak máte akékoľvek problémy,obráťte sa na prezidenta,alebo svojho viceprezidenta.

     
  • Tak to bolo v roku 2010, 2011, 2012 a prečo by sa malo zmeniť niečo v roku 2013? …

     
  • a aká je tá odpoveď zahorak009?Nikto nič nevie,nič nezverjňuje,koniec roka sa blíži,asi dôjde na moje slová….Hlavne že hovorkyňa ŽSR sa pred médiami chváli,že zamestnanci dostanú odmenu 100 euro,pritom sú to peniaze za 1-4.mesiac tohto roku,keďže základy boli zvýšené od mája,a v ž-semafóre sú bludy,že priemerné prémie na OR prevádzke sú za 1-9 mesiac 62-65 euro:KTO????Napr.ja ako zamestnanec v TT10 som nemal ani raz viac ako 55 euro,aj to v sume 50-55 boli iba v troch mesiacoch,v auguste hlboko pod 20,a v ostatné mesiace sa to točí okolo 30 euro!!!VÉÉÉĽMI SMIEŠNE!!!A to som zvedavý,ako to bude s preplatenými nadčasmi,keďže sú dohody podpísané o poskytnutí NV do konca kalendárneho roka,takže do nového roka nepreniesť nič!!!!Ešte že boli v ž-semafore na porade vedenia s odbormi informovaní páni odborári že bude vyplatené a rospustené všetko,čo sa rozpustiť dá…No to sme zvedaví.A ozaj,ako sa vyvíja mzdový nárast,lebo nikto opäť neinformuje,že mr.prezident?

     
  • Dostal som sa k odpovedi zamestnávateľa na návrh novej KZ.Asi nadišiel čas na štrajk,už len ako odpoveď na výsmech,ktorý priam srší z tej „odpovede“

     
  • …no tak vidíte,prezident vás má všetkých na asi veeeeľkom háku,a tie príplatky asi porastú,nakoľko od nového roka je podľa ZP min.príplatok za nočné už :)))) asi 0,502 eura,len neviem ako to budú formulovať do KZ:či dľa ZP?KONEČNE po 20 rokoch viac,jaj to budú konečne dobré výplaty,približne 4,16 euro v hrubom za nočnú-dobré ohodnotenie za deštrukciu organizmu,no na druhej strane milion nočných,a máme o 160000 euro v hrubom viac!!!!Tak predsa niečo,veď napr.Ferrari sa dá kúpiť za 100000:)))))))

     
  • zamestnanec DJ. Snívaj ďalej,však sa preberieš. Ale nápady máš dobré. Keby sme si schvaľovali plat ako poslanci svoj plat,tak by sme si to tak schválili. Myslím,že platy sa budú skôr znižovať.

    Pre p.prezidenta.Citujem:
    „A hlavne začať informovať Vás všetkých o práci a riešení problémov ktoré nám prináša prevádzka a život. Budem sa svojou prácou snažiť presvedčiť všetkých členov, že sa delegáti rozhodli správne“.

    Jozef ,to sa za 30 dní nič nestalo?

    .

     
  • …“ Napriek prejavenej dôvere som si zapísal všetky pripomienky a kritiku na prácu ktorú som doteraz robil.“ Tak z toho sa dá vydedukovať,že pán prezident asi stratil svoje zápisky. P.S : kolega DJ nebuď optimista, také oblasti ako príplatky sa v návrhu KZ 2014 vôbec nenachádzajú. Všetko ide správnym SMEROM, len pre koho?

     
  • No opäť to vyzerá na staré maniere-žiadne info….,uzavretie KZ na poslednú chvíľu,pravdepodobne niekedy v apríli 2014,pod časovým stresom,opäť nevýhodne pre zamestnancov.A potom sa čudejete,že je čím dalej menej členov….Alebo nechcete informovať,aby sa nebúrili ľudia-údajne sa bude rušiť 36 hod.týždeň…Ak stým budete súhlasiť,tak niečo za niečo.Čo tak zvýšiť príplatky konečne po 20 rokoch,napr.nie ako v ZP za nočné 20% z min.mzdy,ale na 20% z PRIEMERNEJ MZDY zamestnanca,príplatky za soboty 25% z piemernej mzdy,za nedele 50% z priemeru.Pre starších zamestnancov zaviesť vernostné,dajme tomu po 25 rokoch odpracovania každý rok,no nie v honote smiešnej,napr.začať 200 euro,a každý rok o 50 viac až do odchodu do dôchodku.A potom sa nemusia opäť zavádzať ročné pásma.
    A potom môžu odbory ustúpiť od niktorých požiadaviek zamestnávateľa….