OAVD kam kráčaš ?

Je tu ďalší človek ktorý vystupuje z tejto
organizácie.Prečo? Chabé informácie a ak sú tak staré , oneskorené o činnosti OAVD.A čo ma úplne dorazilo informácia o konaní Reg.rady v stredu vo Zvolene. Nepredchádzalo tomu žiadne zisťovanie či sa môžem v tomto termíne zúčastniť.Som si vedomí toho že ak by som povedal „nie“ a napr. ďalších šesť povie áno ,tak kvôli jednému sa RR nebude prekladať. Takéto zisťovanie bývalo normálne. V tom termíne mám iné neodkladné povinnosti. A viem určite o jednom človeku,ktorý bol o konaní RR informovaný tiež len SMS – kou včera večer. Táto
organizácia by mala slúžiť ľuďom ale táto podstata ide niekde do … !
Fero

 

27 reakcií

  • DARUJEM MINIDIÁR 2015 s logom OZŽ. Poštovné náklady hradím ja. P.S: Nevhodný resp. až poburujúci darček. Bližšie informácie veľmi ochotné poskytnem.

     
  • Leon, mnohí z t.č. nečlenov OAVD stáli pri zrode tejto profesnej organizácie a je skutočne nielen na adminovi, ale na celom vedení OAVD prečo už dnes nie sú členmi. Ak sa tomu divíš, tak sa musíš ešte veľmi, veľmi, veľmi veľa učiť a zažiť!!!

     
  • Mne na tomto fóre sa páči najviac to ako sa tu vyjadrujú nečlenovia OAVD!Je to na adminovi.

     
  • Ja to viem,ale prečo to nevedia ostatní? Podotkla som to preto,že ešte aj v novembri na dodatkovej sa nemenovaný člen OAVD prekvapene pozeral že čo to hovorím,takže zrejme si nepochopil ty,alebo si si chcel len sprosto do mňa rýpnuť. Tak príjemnú zábavu.

     
  • To sa mi páči “ Ešte niečo týkajúce sa reality vtipu mi napadlo,stále sa mi potvrdzuje nevedomosť ľudí ohľadom mimoriadnej prémiovej zložky 10€ resp.20€ plus 30€ štvrťročne pre nás “lepšie dozretých” je dohodnuté iba na tento rok! E.L. K.Z. podľa teba sa dohoduje na koľko rokov ? Hááá ?

     
  • Ešte väčší výsmech je hádam to,že želeyničiari majú tzv.výhodu a to stravné lístky,ako keby nám ich dávali z vlastnej vôle! 🙁

     
  • Pani Mgr. Pavlíková avizovala úžasné odmeny až do 100€. Aká to radosť! Aj „lepiči plagátov“ dostanú 200€. To sú vraj papulisti. Hanba. Sranda musí byť aj keď chlieb nebude.Návrh KZ aj s pripomienkani som preposlal kolegom.Uvidíme.

     
  • Nakoľko sa mi to nepodarilo nájsť na stránkach MDVaRR,dávam odkaz na stránky vlaky.net

    http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4719-Jednotna-vizia-zeleznicneho-sektora-v-SR/

     
  • Aááále pohne,problém je niekde inde a ak sa nepohne,tak to bude kvôli zlej dopravnej politike štátu! Pri dobrej vôli sa dá riešiť skoro všetko,len kde tá vôľa zablúdila???

     
  • Že ako štrakovať…To je veľmi jednoduché.Poďme robiť podľa predpisov,do najmenších detailov,a uvídíme.Za pár hodín sa nepohne na SK ani koleso:)

     
  • Super trefný príspevok SATAN,my by sme ako jediní mohli štrajkom zatriasť „stoličkami politikov“,ostáva len otázka „Ako?“ 🙁

     
  • Pravdu vravíš „jose“ . Až mi je to divnô . Mám taký dojem , že ficko zvýši príjem učitelom tým ,že ich polovica príde o prácu . Až to zvádza k myšlienke že im ten štrajk zariadil. Bohužiaľ učitelia Ficov plán „rastu“ HDP neohrozia. Trpieť budú žiaci a rodičia. Ani rušňovodiči na to nemajú. CARGO bude stáť? Nevadí! Máme tu „antošovcov“. Oni to odvezú. Veď dostali 46% zľavu. Ale keď sa zatnú výpravci,tak sa nepohne ani koleso! A ak sme jediní,tak sme povinní štrajkovať! Dôvody všetci poznáme. Otázka ale znie: KTO NÁS ZJEDNOTÍ? Preto na Vás všetkých apelujem. Chopme sa šance. Píšme,vysvetľujme,pritiahnime kolegov na našu stranu!

     
  • Jožko,po dlhoročných prázdnych sľuboch sa moja odborová politika nasmerovala na „zametanie schodov z hora“,pretože bitka „o guličky“ medzi nami tu nepomôže. Preto som bola bezvýhradne za štrajk,peniaze sú,ale zle rozdelené a povedzme si pravdu,pokiaľ ŽSR nebudú mať „gazdu“,tak nebudú prosperovať,vedenia sa budú striedať a ako voda všetko zoberú zo sebou,potom príde ďalšia voda a kolobeh sa opakuje. Keby museli ostať a znášať svoje zlé rozhodnutia,bolo by to o inom. Nedokázali sme zorganizovať štrajk a tak nám ostáva už len čakať,kedy sa „šafárenie“ našej republiky zrúti a zmena príde sama! A bude to onedlho….

     
  • Elenka, čo sa týka znižovania našich platov. Neviem načo majú naši zástupcovia tituly Mgr,Ing,Bc,keď nedokážu rozoznať,že KZ na rok 2012,a aj tie predchádzajúce KZ nám každý rok zabezpečujú znižovanie platov:
    Bod 45.KZ 2012- ŽSR v roku 2012 zabezpečia:
    a) rast priemernej mzdy za ŽSR vo výške 5% oproti plánovanej priemernej mzde na rok 2011 zaradením všetkých zamestnancov do tarifných tried v 10. pásme ročných postupov s účinnosťou od 1.1.2012.
    Fígeľ je v tom ,že navýšenie priemerných miezd ho výpravcom paradoxne znižuje.Vysvetlím polopatisticky,tak ako mne to bolo vysvetlené.Nakoľko sa na ŽSR prepúšťajú nižšie príjmové skupiny zamestnancov,tým čo majú vyššie platy sa tento plat oproti minulému roku zníži.Teraz tá polopatia.Zoberme si staničku,kde je 5 výpravcov(plat 700 eur) a 5 dozorcov( plat 500 eur). Priemerne teda majú 600 eur.V rámci revitalizácie,chozraščotu a možno už aj prohibície zrevitalizujeme -čiže prepustíme 5 dozorcov k 31.12.2011. Podpíšeme KZ tak ako je uvedené
    v bode 45. Čiže zvýšime priemerný plat o 5%. Koľkože to budú mať výpravcovia po novom? Áno vážení ,rátate správne.Presne 630 eur.A toto sa deje už roky.Na príklade jednej staničky je uvedené to, čo sa deje v ŽSR. Prepúšťajú sa dozorcovia,výhybkári, mastiči výhybiek, posunovači,upratovači,čiže ľudia s nižšími platmi, ako majú výpravcovia. Ľubo,ešte stále si myslíš, že KZ na rok 2012 je dobrá? Teraz jedna rada,keďže sa hovorí, že návrh novej KZ 2013 je ešte horší.Ak dohadujete zvýšenie platov,tak dojednávajte priemerný plat pre tých ,ktorí sú zamestnaní na ŽSR k 1.1.2013,aby sa nerátali prepustení menej zarábajúci zamestnanci,ktorí boli prepustení k 31.12.2012.Potom bude to aspoň na nule.

     
  • Ešte niečo týkajúce sa reality vtipu mi napadlo,stále sa mi potvrdzuje nevedomosť ľudí ohľadom mimoriadnej prémiovej zložky 10€ resp.20€ plus 30€ štvrťročne pre nás „lepšie dozretých“ je dohodnuté iba na tento rok!

     
  • Jeden realistický : Šéf hovorí svojím zamestnancom: „Stále sa sťažujete,že máte nízke platy a pritom máte tento rok o 10% viac!“ „Oproti ktorému roku?“ „Oproti budúcemu…“ 🙁

     
  • Malá oprava v predposlednej vete: „nemyslíš…nebola…“ na „…nemyslíš…bola zohnala včas?“

     
  • Milý „detektív Leon“! Ja sa nepotrebujem skrývať za žiadne iné mená,ako to iní s radosťou robia! Nebála som sa ani pred zamestnávateľom povedať svoj názor,tí čo boli v Žiline to veľmi dobre vedia a ak má niekto podobný názor ako ja,to o niečom svedčí. Ja som dospela k svojmu názoru vystúpiť z OAVD preto,lebo bojovať súčasne so zamestnávateľom a svojimi kolegami v OAVD sa nedá a nech si spytuje svedomie prezident,ktorý sa priznal regiónu Zvolen,že 95% viny na neúspechu štrajku nesie on a takisto i ďalší z vedenia,ktorí o tom všetkom vedia a nič neurobili na záchranu OAVD formou radikálnej zmeny!!! A ešte na margo mojich ambícií do Správnej Rady,po tej blamáži okolo volieb a neinformovanosti som povedala,že by som bola kľudne kandidovala,ale keby som mala na to veľké ambície,nemyslíš že by som si informácie nebola zohnala včas? Je to úbohé osočovanie,ale „slováci“ na viac nemajú!!!

     
  • A to že členovi vystupujú ??? Hmm to je asi zásluha prezidenta od neho nevieme nič ! Asi je zmátorený GR-kom !

     
  • Len by som rád aby ste vedeli že Eh je bývalá E.L. preto tak buntoší,nenaplnené ambície do dozornej rady sa aj takto prejavujú …

     
  • Už aj pracovníci v školstve prišli na to že jediné riešenie ( nie iba finančné ohodnotenie )našich starostí je tvrdé nekompromisné trvanie na určitých veciach a zásadách. Poprepúšťanie a zrušenie niektorých funkcií malo za následok to , že výpravca sa už nevenuje prioritne organizovaniu vlakovej dopravy , ale pod hrozbou rôznych sankcií ( dispečerské príkazy a pod.) tlačeniu telegr., DPS-iek , evidovaniu všetkých možných aj nemožných informácií o práci dopravcov , ktoré sú dôkazom o absolútne benevolentnom prístupe k bezpečnosti na doprave a ktoré si nechcú všímať páni na GR-ku , lebo na tom participujú. Je iba otázkou času , kedy sa tu stane riadna hromada. Nie sú peniaze na nič. Iba na odmeny na GR-ku. Treba zverejniť všetky info. o majiteľoch dopr.firiem , ich odmenách v Cargu , ŽSR , a nastrčených panákoch . A ak toto nechce vedenie OAVD vidieť ( lebo neverím tomu , že o tom nevie )tak potom asi naplníme osud Ríma. Pajáci z OZŽ sedia v správnych radách a v kresliach . Neprajem to predstaviteľom OAVD ktorého som aj ja zatiaľ členom.

     
  • Neviem, ak tu hodnotíte, že OAVD k ničomu nie je, nič nerobí pre zamestnancov, prečo všetci…ale všetci nevystúpite z neho. Nie jeden, to je málo, ale všetci treba aby vystúpili a potom vedenie OAVD nech rozmýšľa, prečo sa to stalo….a nech velí samé sebe.
    S pozdravom nečlen OAVD….a som rád, že som nečlen a ani som nikdy nebol…..pekný deň.

     
  • Ja mám návrh ku Kol.vyjednávaniu. Poznám osobne pána čo zastupoval doktorov pri vyjednávaní o platoch. Tvrdo si presadili čo chceli, skúsim ho osloviť či by nezastupoval aj výpravcov na železnici. Istotne by sa na nás nevykašľal aj keď nie je výpravca. Náš pán Chovanec sa na nás vy…. aj keď je výpravca. Paradox, že?

     
  • BEZ KOMENTÁRA: …chcem všetkých poprosiť o komunikáciu s vedúcimi ramien, vedúcimi uzlov, viceprezidentmi v jednotlivých regiónoch. Chceme Vás zastupovať nielen pri Kolektívnych vyjednávaniach , ale aj Vám pomáhať pri riešení konkrétnych problémov. Aj my sa budeme snažiť podľa svojich možností posielať Vám na pracoviská kvalitné a včasné informácie o najnovšom dianí vo všetkých smeroch pracovného života ktoré sa Vás budú týkať prípadne by Vás mohli zaujímať. Teším sa na spoluprácu s každým z Vás a prajem všetkým prajem veľa úspechov.

    Chovanec Jozef
    prezident O A V D

    P.S, Návrh KZ na rok 2013, je výsmechom , no ale dodržíme pravidlá a nezverejnéme ho, aby sme si náhodou neuškodili?

     
  • Naše cesty sa rozišli. Neviem kam kráča OAVD (to asi vie len pár vyvolených),ale teraz aspoň už viem kam kráčam ja.

     
  • V žst. Kúty a v uzle pokiaľ ja viem je min. asi 5 členov OAVD. O tejto “ utajenej “ organizácii vieme len preto , že nám tam odchádza každý mesiac 3,32 €.

     
  • Aj ty, Brutus?! :):)