ABDIKÁCIA

Dňa 25.5.2011 sa uskutočnilo rokovanie štrajkového výboru so zástupcami zamestnávateľa GR ŽSR. Po ústretových krokoch zamestnávateľa s konkrétnymi dátumami riešenia našich požiadaviek štrajkový výbor OAVD od štrajku ustúpil. Keďže sa nenaplnili moje predstavy,nenaplnilo sa to,k čomu som Vás dlhodobo viedla,ABDIKUJEM na funkciu „Videprezidentka OAVD regiónu Zvolen“.

 

16 reakcií

  • Na základe toho, čo napísala Elenka sa týmto ospravedlňujem FS menovite p. Hoštákovi a Dubovskému.

     
  • Nikto nemôže hádzať vinu na rušňovodičov,o samostatných štrajkových výboroch sme sa dohodli vzájomne a o dátume výstražného štrajku nás informovali hneď po tom,ako ho určili,čiže 16.mája. Na prípravu sme mali rovnaký čas! Väčšou ich výhodou je snáď to,že majú väčšiu podporu členskej základne a viac „ľudí činu“ a nie len „kecov“!

     
  • Tiež som bol vo Zvolene na štrajkovom výbore.

    Hovorca FS v Pravde z 28.5.
    Otázka a odpoveď na ňu.Porovnajte zo zápisom zo Zvolena.

    Štrajkujete sami, nepripojil sa k vám ani najväčší odborový zväz.

    To by som nekomentoval. Štrajk sme organizovali samostatne. Kto chcel, mohol sa pridať, kto nechcel, ten sa nepridal.

    Čítajte viac:

    http://spravy.pravda.sk/dalsie-strajky-nie-su-vylucene-dzb-/sk_ekonomika.asp?c=A110528_085228_sk_ekonomika_p01

    I. Závery z rokovania:

    1.

    Prítomní sa zjednotili v názore, že doriešenie tejto problematiky budú až do 15. mája riešiť OC jednotlivo.

    2.

    Pri nedoriešení požiadaviek od OC združených v ZOOvŽD bude musieť byť vykonaná spoločná verejná (i nátlaková) akcia bezprostredne po 15. máji 2011.

    O pripravovanej akcii bude nutné Informovať Akcionára (Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky).

    . Kto nehovorí pravdu?
    Strojvodcovia to OAVD oznámili v piatok 20.5. s tým , že 27.5. bude štrajk. Spravili to sami, bez koordinácie s OAVD. Naši potom chytali hada za chvost.Všetko sa chystalo narýchlo. Tak si predstavovali ten spoločný štrajk.

     
  • Nemôžem sa už na to pozerať, tak pridám aj ja svoj názor. Bol som pri tom keď sa rozhodovalo o tom, či sa pripojíme ku štrajku, alebo nie. FS nás požiadala o podporu. Keď im v ten ďeň volal prezident a chcel dohodnúť spoločný postup, bolo nám odkázané, aby sme si štrajkovali sami, oni s nami nechcú mať nič. Napriek tomu sme sa do toho pustili s vlastným štrajkovým výborom. Takže prvá poznámka FS nieje jediná zdravá organizácia. Oni sa hrajú na vlastnom piesočku. Tak aj dopadli. Po rokovaní v Žiline som tiež sklamaný zo vzniknutej situácie, ale rešpektujem dohodnuté kroky a vôbec si nemyslím, že z toho treba vyvodzovať personálne dôsledky. Nezúčastnil som sa toho rokovania, ale priznajme si, že hodinový štrajk by nevyriešil nič a ešte len po tom by to bol trapas. V podstate vyhlásenie štrajku splnilo svoj účel. Osobne sa zajtra zúčastním rokovania v Spišskej Novej Vsi ohľadom operátoriek. Zajtra budem vedieť ako vážne to zamestnávateľ myslí. V utorok je ďalšie jednanie v Košiciach. O ostatných stretnutiach zatiaľ neviem. Takže predsa sa len niečo pohlo, nemôžeme povedať, že to neprinieslo ovocie. Aj keď musí ešte dozrieť, ale predsa. Od júna sa má vyjednávať o platoch. Ďalší ťažký boj. Elen, vydrž ešte ťa potrebujeme. Neber to za svoje zlyhanie.

     
  • Elenka za všetko Ti ďakujeme Tvoj čas ešte príde potrebujeme Ťa vydrž. Máme Ťa radi!

     
  • Žiaľ,ale musím oponovať,pretože z tej Žiliny sme si nepriniesli ani ten „hrnček hrachu,alebo šošovice“! Ďakujem všetkým za podporu,ale teraz svoje rozhodnutie zmeniť nemôžem,prieči sa to mojim predstavám a tomu,za čo som tri roky bojovala. Snažila som sa informovať ľudí a vydávala som INFÁ v nádeji,že tak zvýšim a posilním členskú základňu, pretože čím viac členov-tým viac uvolnených odborárov.Ak si myslíte,že dvaja-traja aktívni odborári spasia svet,tak sa z toho rýchlo spamätajte!Situácia je taká,že ľudia sa nechcú zapájať do odborárskych vecí a najviac do nás „kopú“ nečlenovia,ktorým by malo byť jedno čo robíme alebo nerobíme,pretože svojim postojom vyjadrili,že o našu pomoc nestoja.Ešte na záver: neutekám z boja a pomôžem tím,ktorí to budú potrebovať.Všetky rozhodnutia sa dajú zmeniť,ale zmeniť sa musia aj okolnosti,za ktorých takéto rozhodnutia vznikli!

     
  • poznáš môj pohľad a aj iný sa pripajajú, dá sa povedať mojimi slovam. V sobotu ťa pozývam na hrachovú polievočku,veď ho máme nadbytok,aj priateľ ROCCOSS maš pozvanie,daj kontakt na pozvanie.

     
  • ElenaL neabdikuj … zváž ešte svoje rozhodnutie(OAVD ťa potrebuje).
    Veď čas ukáže či to bol správny krok s tým „ukončením štrajku“ hlavne, že sa pohli ľady …

     
  • Samozrejme s vkockom súhlasím , a ostatný nebojte sa bude príležitosť pridať sa do štrajku — určite . EL neabdikuj ,

     
  • Vyjadrujem plnú podporu EleneL ale v záujme jej zdravia jej odporúčam dať si pauzu,nakoľko som bol svedkom toho ako ju toto vyviedlo z rovnováhy.Zároveň vyjadrujem hlboké sklamanie že OAVD nechala FS v štrajku samu.Myslel som že toto sú dve jediné zdravé odborové organizácie na železnici ale bohužiaľ je len jedna a to je FS.

     
  • ad: sulo,
    ja osobne som pripravený vyvodiť akékoľvek dôsledky,
    a asi si nečítal pozorne to čo napísal ,,nikto“, možno keby si aj ty niečo urobil, tak by to možno vypadalo inak. Neviem či si sa niekedy pokúsil niečo spraviť pre niekoho okrem seba. My sa aspoň o niečo pokúšame a snažíme. Možno nie vždy správne, ale vždy s dobrým úmyslom. Napriek všetkým negatívnym ohlasom viem jedno, že po mne tu niečo zostane. Táto stránka a fórum. Pochváľ sa ty niečim čo si spravil. Keď som v RR loboval za túto stránku tak som vedel, že v konečnom dôsledku sa to môže obrátiť aj proti vedeniu (vtedy som ani netušil, že ma niekto navrhne za predsedu rady), ale napriek tomu som to tvrdohlavo presadzoval asi dva roky vznik tejto stránky. Polož si ruku na srdce a spomeň si na obdobie pred viac ako dvomi rokmi. Vedel si, kto je prezident, viceprezidenti, vedúci ramien alebo uzlov v tom ktorom regióne? Asi nie. A osvedčilo sa mi jedno. Keď som verejne vyzval jedného kritického prispievateľa aby sa prejavil, tak to spravil. Odvtedy sa aktívne zapája do diania a osobne si myslím, že prišiel na to, že riešenia nemôžu byť vždy priamočiare a ľahko dosiahnuteľné. Skrývať sa za nejaký nick dokáže hocijaký … Navrhnúť riešenie, smer, spôsob riešenia problémov asi niekoho veľmi bolí. Je ľahšie sa zaodieť anonymitou a kydať.

     
  • Elenka odpočiň si. A vráť sa. Viem ,koľko ťa to stálo času, námahy, neviditeľnej práce. Možno sme prepásli veľkú šancu, ale ešte bude príležitosť. Nevšímaj si tie negatívne reakcie neznámych nickov. Po boji je každý generál. Keď som sa ja dozvedel, že štrajk nebude a ešte večer som prosil, áno prosil (aby aj keď sĺúbia čokoľvek), ten štrajk bol, nebol som schopný slova, krvi by sa vo mne nedorezal.Ľudia , poznám tých ľudí,ktorí vyjednávali, neverím, že nás zapredali. Len asi taktika bola zlá.Učíme sa. To info sa mi vôbec nepáči, je také strohé. Michal, Ty vieš, ako to napísať. Podaj aj Ty svoj postoj, ako to bolo.Napriek všetkému, Verím, že nabudúce tu budem čítať lepšie správy.
    Tu je obsah mailu, ktorý som dostal. poprosím odpovedať verejne na stránkach na tieto otázky. Ja na ne neviem odpoveď.

    tak to chovanec „upresnil“

    ale:
    co znizovanie tried stanic?
    znizovanie platov?
    planovane 4 OR?
    co s administrativou GR/OR/ZST? uz nevadi?
    šetrit sa nebude?
    1700 ludi neodide?
    OAVD nerozbilo nahodou ZOOvŽD?
    je ešte OAVD doveryhodný partner?
    citam vyhlasenia v novinach – za OAVD sa vyjadruje hovorkyna ZSR /aspon to tak vyznieva/ ako keby OAVD nasralo na spriatelene odborarske organizacie…… divne /ja viem novinari/
    aky dalsi dialog? uz je OAVD akceptovane pri vyjednavaniach so zamestavatelom? takze uz odborarov nezastupuje globalne OZŽ? alebo pri dalsich poziadavkach treba pohrozit strajkom?

    mam dojem ze sa vyjednavaci dali opit rozkom. a ja som tu prihlasku chcel v pondelok po strajku poslat.
    Tak teraz naozaj neviem

     
  • PRE ELENAL.
    Jedného dňa spadol starý osol do starej studne. Chúďa zviera kričalo a volalo o pomoc niekoľko hodín a farmár sa snažil vymyslieť, čo urobiť. Nakoniec si uvedomil, že nepotrebuje ani studňu, ani osla a rozhodol sa studňu aj s oslom zasypať. Požiadal pár susedov, aby mu pomohli. Každý schytil lopatu a začal hádzať hlinu, piesok a smetie do studne. Najprv osol hlasno kričal, ale potom sa utíšil. Ešte tam hodili pár plných lopát a potom sa farmár pozrel. Tam uvidel niečo nečakané. Keď hlina spadla na osla, on to otriasol a potom na to šliapol, aby sa dostal vyššie.A čím viac farmári hádzali na osla hlinu a smetie, tým vyššie sa dostal.
    A nakoniec bol osol tak vysoko zo studne, že vyskočil a odbehol.
    Čo z toho plynie?
    Život na teba občas bude hádzať hlinu, rôzne druhy špiny.
    Umenie je to otriasť a šliapnuť vyššie.
    Každý náš problém je schodík, po ktorom sa dá ísť vyššie. My tak môžeme vyliezť aj z tých najhlbších studní. Len nesmieme prestať, nesmieme sa vzdať. Otrasme zo seba špinu a urobme krok vyššie!

     
  • ElenaL Ty neabdikuj!!!!!! Nech si to poriadne premysli náš skvelý PREZIDENT. Takých ako ty OAVD veľmi potrebuje. Takže páni z Republikovej rady: Dúfam, že vyvodíte personálne dôsledky tohto priveľmi veľkého trapasu.

     
  • Škoda, že si myslel.
    Možno, keby si niečo urobil, tak by sme vybojovali. Márne hľadám Tvoj nick čo len v príspevku PREJAVTE SA!
    A predali? Za takých ako Ty, nedali ani cent. Ste na smiech. Ty, aj s tým Foox a jemu podobnými (nie som členom OAVD, ale …). Len na Slovensku ľudia, čo nevedia kopnúť do lopty, nadávajú futbalistom, že sú šmatláci. Všade inde sa chodia futbalom baviť a fandiť tým svojim. Len na Slovensku nečlen organizácie, vyjadruje svoje stanovisko k činnosti organizácie a jej funkcionárom. 3,32 EURa mesačne to je nad Vaše možnosti. A obetovať voľný čas na diskusiu s kolegami ako na to, aby sa niečo urobilo, to by ste nezvládli.
    EleneL: za všetok Tvoj voľný čas, za všetky nervy, ktoré ťa to stálo, Ti veľmi pekne ďakujeme.

     
  • tak to ste poriadne dovrzali, konečne som myslel, že niečo vybojujeme a vy ste nás zapredali za hrnček hrachu 🙁