Š T A J K A E Š T E R A Z ….

Je najvyšší čas vyhlásiť štajkovú pohotovosť a potom nasledne ďalšie kroky. Neverme im ani slovo ,a ak im niekto verí je „snílek“. A pane prezidente oslov kamoša „ferka-tarajka“ nech už toľko nekecká ale začnite konať t.j. štrajková pohotovosť atď.Lebo pomaly a isto sa zažína železniciam sviečka! P.S.:viete,že výpracovia sú najvernejší zamestnanci? Tak dokážme im ,že to naozaj fakt pravda.!!!!!

 

6 reakcií

  • PODĽA ČLÁNKU 32 ÚSTAVY SR AKO NAJVYŠŠIEHO ZÁKONA MÁ OBČAN PRÁVO POSTAVIŤ SA NA ODPOR PROTI KAŽDÉMU, KTO BY ODSTRAŇOVAL DEMOKRATICKÝ PORIADOK ZÁKLADNÝCH ĽUDSKÝCH PRÁV A SLOBOD UVEDENÝCH V TEJTO ÚSTAVE, AK ČINNOSŤ ÚSTAVNÝCH ORGÁNOV A ÚČINNÉ POUŽITIE ZÁKONNÝCH PROSTRIEDKOV SÚ ZNEMOŽNENÉ.
    TÁTO SITUÁCIA UŽ NASTALA, PRETO VYZÝVAM OBČANOV SR, ABY SA POSTAVILI NA ODPOR PROTI VLÁDE NÁRODNÉHO OHROZENIA A NÁRODNÉHO ZDIERANIA. ZDVIHNITE HLAVY A NENECHAJTE UROBIŤ ZO SEBA A VAŠICH DETÍ GASTERBEITEROV VO SVOJEJ VLASTNEJ KRAJINE. JE ČAS PRIATELIA…,(aby sme raz pred svojimi potomkami nemuseli klopiť zrak,až sa nás budú pýtať! zdroj:web./

     
  • Nastal čas „odkryť karty“ a použiť „tromfové esa“.Trpezlivosti,pochopenia,lojality a asertivity už z našej strany bolo až priveľa…, …nenájdeme zodpovednejšie odbory, ako sú tie naše. To, ako celé roky ticho ustupovali pri jednom antisociálnom kroku za druhým, ako sa báli nátlakových akcií, len aby „neohrozili slovenské hospodárstvo“ , dokazuje ich až NAIVNÚ ZODPOVEDNOSŤ. Existuje v spoločnosti požiadavka, aby odbory pritvrdili svoje opodstatnené a legálne požiadavky. Záver je jasný. Odbory majú presadzovať v pracovnoprávnej oblasti požiadavky zamestnancov.

     
  • Apropo ešte k tomu príspevku ,tých 30 percent rozdielu v mzdách nemeckých rušňovodičov je u nás mesačná mzda v čistom v našej profesii !

     
  • krátka správa z tlače :Nemecký rušňovodiči štrajkujú od včerajšieho večera do dnes dopoludnia za zrovnanie mzdy .Je to ich už tretí štrajk v priebehu dvoch týždňov.“Čo si myslia prehnitý kapitalisti ,že štrajkom sa niečo vyrieši? a to len tak môžu ohrozovať ekonomiku štátu? “ — Verím ,že u nás je spusta ľudí čo súhlasia s názorom v úvodzovkách. No veci sa majú tak ,že oni zákonným spôsobom bojujú za svoje práva a práva svojich kolegov. No pre našu slovensku mentalitu je to cudzie.Možno by stalo za úvahu ,či nedať sa poučiť od ich odborového zväzu,namiesto toho ako naberame inšpiracie o fungovaní v Poľsku alebo v Slovinsku a ešte z polovice ilegálne. A ešte na margo Mzdy. Štatistický úrad SR zverejnil priemernú mzdu v NH na Slovensku za celý rok 2010. Ta je 769 euro. Je viac menej iste ,že mzdou na ŽSR sme ju hlboko podliezli.Z neautorizovaných zdrojov bude priemerna mzda na ŽSR na úrovni cca 751 euro,a na OR cca 730 euro.To asi nejaký obsiahli komentár nepotrebuje.P:S: :Ale poprosím kolegu JK o stanovisko ,možno tie moje údaje nie sú správne ,a vecí sú omnoho ružovejšie ako ich vidím ja .

     
  • pán prezident konaj,postav sa tejto veci triezvo a uvážlivo.Svojím postojom a konaním ukáž na ktorej strane stojíš!“Zajtra môže byť neskoro.“

     
  • Vyhlásenie Federácie strojvodcov Slovenskej republiky k návrhu
    „Program revitalizácie železničných spoločností“
    Program revitalizácie nie je spracovaný komplexne, nerieši problém zachovania železničnej dopravy, ktorá sa dostala do tejto situácie (červených čísiel) dlhodobou absenciou dopravnej politiky štátu. Predložený návrh nie je o riešení problémov v železničnom sektore, ale o cielenej likvidácií ZSSK a ZSSK CARGO, presunom výkonov iným dopravcom.
    Dnes 4.3.2011 RADA FS poverila štrajkový výbor FS vyhlásením štrajku
    Dôvod – nesúhlas s predloženým návrhom revitalizačného programu železníc a nedodržanie záverov z predchádzajúcich rokovaní na MDVRR SR,
    S pozdravom
    Milan Hošták v.r.,
    Prezident FS