Aktuality z regionu

Zaujali ma vase aktuality z regionov. Asi fungujete na regionoch naozaj kvalitne. Este ze ma to stoji 3,32 Eu.

 

9 reakcií

  • Sulo – Na vopred ohlásenej reg.schôdzi bol aj prezident .Bolo možné sním viesť diskusie na akúkoľvek tému.Ja som tam bol tiež. Požiadaj o schôdzu na svojom ramene a žiadaj nech príde aj prezident .Viem že príde – určite.A s potešením.Je super – určite ťa dokáže nadchnúť a ak by si chcel nejakým spôsobom byť začlenený do práce v OAVD – dostaneš priestor. A mám taký dojem že region Brezna nemá zástupcu. A mal by si funkciu. Stretnúť sa s prezidentom – to nie je nič čo by sa Ti nesplnilo . Ver mi ,

     
  • Kde si tých svojich 160 hodín odpracuje ako prezident nechám na ňom aby to sám vysvetlil. Osobne by som chcel o niečom inom. Mal si mu nechať aspoň tých klasických 100 dní ako sa to zvykne nechať politikom. Ja si svojich 100 dní skúsim zodpovedať pred členskou základňou sám. Okrem svojej práce v stanici, ktoré sa v minulosti označovali ako mimotriedne, sa v posledných rokoch venujem aj práci v OAVD. O.i. spravujem aj web stránku OAVD a stojí ma to 3,32€ mesačne (mojich), nehovoriac o čase, ktorý tomu venujem. Keby každý z nás prejavil aspoň trochu aktivity, ktorou by dokázal strhnúť ľudí vo svojom okolí a dotlačil by ich k tomu aby sa aktivovali a dávali podnety k činnosti funkcionárov OAVD vo veciach už tu spomenutých asi by sme tu neriešili takéto triviálne a prízemné veci, čo a kedy spravil ten druhý. Myslím si,že nastal čas na niečo iné. Trebárs na to, aby sme našli spoločné slovo smerom k zamestnávateľovi a aby sme jasne dali všetci najavo nejakou formou ( a nemusí to byť len štrajk, v dnešnom svete IT si viem predstaviť aj inú formu protestu). Nároky na nás výpravcov ( psychologické, zdravotné a odborné) sú pomaly ako na kozmonautov a ohodnotenie našej práce sa každým rokom znižuje. Preto potrebujeme zahodiť osobné animozity, spojiť sa a dať najavo svoju nespokojnosť s naším statusom. A bez vašich návrhov ,podnetov a bez vašej podpory to určite nepôjde,

     
  • Ahoj SlavoKral.Z ktorej si rozpravky?My tu mame plateneho minimalne jedneho funkcionara /prezidenta/ktory pravdepodobne asi nevie ze ja ako vypravca za svojich 600Eu musim chodit do prace 160 hodin.Mna by zaujimalo kde si nas prezident svojich 160 hodin odpracuje. Ved nedokaze si ani precitat na tejto stranke co od neho ocakavaju jeho vlastni clenovia.Nedokaze nas informovat minimalne svojou mesacnou spravou co robil 160 hodin pre OAVD. Dufam, ze ty nechces aby som ti rozpisal co v robote za 160 hodin spravim? Nebolo by naozaj spravodlive aby sme o tom vedeli – clenovia OAVD?????

     
  • Sulo – nehľaď na paniaze , ja som prestal fajčiť a som na tom finančne lepšie .

     
  • Ešte dodatok k predchádzajúcemu príspevku: aj iné veci rieši odborová organizácia,nie len platy a je ich dosť. Ak sa niekto dostanete do maléru,treba žiadať prítomnosť zástupcov OAVD pri vyšetrovaní a samozrejme nás čo najskôr kontaktovať. Človeku v strese to tak nemyslí a je dobrá každá pomoc. Nemusíte hneď vypovedať,najprv sa ukľudnite. Pred pár rokmi sme boli na súde kolegovi,ktorému vyrobili nehodu traťováci,neverili by ste,čo všetko tam dokázali narozprávať,preto vám radím,chránte sa aj napriek tomu,že budete pre nich nejaké zvieratko,to budete aj tak!

     
  • Miloš,ďakujem za príspevok,tiež s nami funguješ od začiatku a ten postup si ukázal správne,však tak sme to riešili aj za tvojho kolegu,ktorý mal problém kvôli tomu,že traťováci porušili bezpečnostné predpisy. Povedal si to nám na Sneme a ja som ďalej konala,vyhľadala som kompetentných,skontaktovala som sa s ním a ešte som ho aj pomstila,zavolala som na nich železničnú políciu,ale čo s nimi,keď si dajú zabiť kolegu a robia ďalej ako chcú! A navyše nás veľmi radi do toho zatiahnu!!!

     
  • Súhlas! Abicióznych, šikovných treba ako soľ! 🙂

     
  • Ak si nezachitil tak sa tento WEB ešte len rozbieha to po 1 ,po 2. ozaj asi nejdeme cestou honosných schodzí kde sa nič nevyrieši ,ale rpzprávame sa s ľuďmi a snažíme sa priamo riešiť ich problémy ,ale ak sa ľudia nevedia ešte stále prebudiť (20r.)tak to je ťažké…,po 3. ak by si sa aj ty o to viac,(ako by to malo aj byť),zaujímal tak by si bol prekvapený ako málo s tých peňazí zostáva v regióne(asi tretina),pričom ani tie ostatné peniaze sa „neprejedia“ idú na fungovanie republikovej rady,vyjednávačom ktorí „za nás všetkých“ obetujú svoj čas a často nervy a to vpodstate BEZODPLATNE nie ako u iných ! Po 4. Ak sa ti niečo nepáči,máš pripomienky,námety,problémy,obráť sa na svojho uzlového alebo vedúceho ramena a určite to vyriešite a ak máš aj ORGANIZAČNÉ schopnosti tak mám ešte jedno riešenie : PRIDAJ SA K NÁM A UKÁŽ ČO VIEŠ radi ťa privítame medzi nami a skúsime niečo zlešiť.

     
  • K tomuto iba toľko. Naklikaj si svojho viceprezidenta ak nevieš kto to je a spýtaj sa ho. Ja osobne som dal výzvu a odvtedy sa mi nik neozval. Keď mi niekto niečo pošle hneď to zavesím na net.