Štátna polícia áno či nie.

Štátna polícia áno či nie

Vážení kolegovia. Nie tak dávno som dostal otázku od jedného z Vás. Môže ma v službe skontrolovať štátna polícia a vykonať dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu ?
Po zisťovaní na Odbore bezpečnosti GR ale i na Železničnej polícii som zistil nasledovné. Áno môže Vás skontrolovať i štátna polícia ak ste v službe a vykonať dychovú skúšku na zistenie prítomnosti alkoholu alebo omamných látok. Túto právomoc získala štátna polícia od 1.4.2011 rozhodnutím vlády o zlúčení štátnej a železničnej polície. Preto majú i štátny policajti právomoc vstupovať do služobných miestností a kontrolovať zamestnancov v službe. Ale zároveň som bol upozornený na jednu dôležitú skutočnosť. Radový policajt v službe Vás nikdy nepríde skontrolovať sám od seba alebo bezdôvodne. Vždy je to na základe rozpisu služby, alebo na požiadanie zo strany ŽSR o vykonanie kontroly zamestnancov v službe. Na vykonanie dychovej skúšky nie je treba prítomnosť žiadneho ďalšieho svedka. V prípade ak by bola dychová skúška pozitívna musíte zavolať prednostu a až ten bude robiť opatrenia . Ja len dúfam, že takéto niečo sa komukoľvek z Vás vôbec neprihodí.
Pripomínam to z jedného dôležitého dôvodu. Dá sa pomôcť pri akomkoľvek probléme okrem pozitívnej dychovej skúšky. A preto Vám chcem pripomenúť i opatrnosť pri požívaní alkoholu. Nezabúdajte na zostatkový alkohol. Želám všetko dobré a veľa úspechov v práci.

1 reakcia

  • Myslím že je to jedno ktorá polícia nám dá fúkať,chľast na pracovisko naozaj nepatrí,škoda ale že sa tieto kontroly nevykonávajú vo všetkých inštitúciách,žeby ich na „niektoré“ pracoviská nepustil vrátnik???