Informácia z rokovania s generálnym riaditeľom.

INFO z 13.12.2011

Informácia z rokovania s generálnym riaditeľom.

Dňa 13.12.2011 sa konalo stretnutie predsedov a prezidentov s generálnym riaditeľom na vyriešenie posledných
štyroch rozporných bodov, ktoré zostali po poslednom kolektívnom vyjednávaní. Generálny riaditeľ nás všetkých na úvod privítal a oznámil prítomným návrh zamestnávateľa k rozporným bodom.
Bod 31- 36 hod. pracovný čas zamestnávateľ súhlasí so zachovaním terajšieho stavu, pri navýšení pre funkciu výpravca by nastal nárast počtu výpravcov o 49.
Bod 44- príplatok za nadčas zostáva vo výške 60%.
Bod 45- mzdový nárast na rok 2012 vo výške 5% s podmienkou zrušenia tabuľky ročných pásiem a zavedenie iba jedného pásma t.j. 10- teho.
Bod 67- zamestnávateľ nesúhlasí so skrátením času z teraz platného 12h a viac na 11h pre poskytnutie druhého stravného lístku, ktoré odôvodnil vysokými nákladmi.
Po tomto návrhu nasledovala prestávka pre OC na dohodnutie spoločného stanoviska pre zamestnávateľa.
Diskusiu nejdem popisovať, pretože nakoniec sme sformulovali spoločný návrh pre zamestnávateľa:
Bod 31- OC súhlasia s návrhom zamestnávateľa.
Bod 44- OC súhlasia s návrhom zamestnávateľa.
Bod 45- OC súhlasia s návrhom zamestnávateľa na mzdový nárast o 5% ,ale bez zrušenia tabuľky ročných postupov a navrhujú stiahnutie tohto návrhu zamestnávateľa a príprave zmeny Smernice pre odmeňovanie až po podpísaní KZ.
Bod 67- OC nesúhlasia s návrhom zamestnávateľa a požadujú naďalej poskytovanie druhého stravného lístku po odpracovaní 11 hodín.
Zamestnávateľ s návrhom OC nesúhlasil a vyzval OC na prehodnotenie názorov na ponuku. Stretnutie sa ukončilo stanovením ďalšieho termínu na kolektívne vyjednávanie. Stretneme sa 16.12.2011 o 12: 30 hod v Bratislave na GR.

6 reakcií

  • Takže celá KZ teraz stojí na stravnom lístku?(ak neber do úvahy,že nie je dohoda v mzdovej tabuľke a nie v náraste mzdy). Aby sme ešte neboli nemilo prekvapený, ako to všetko dopadne. Ľuboš

     
  • hat lekári isto nemajú odbory pre anesteziológov, odbory pre chirurgov, odbory pre gynekológov, odbory pre internistov, odbory pre ….., ale želežničiari majú na každú profesiu odbory, potom to aj tak vyzerá a zamestnávatel sa tíško usmieva

     
  • Hokejista Pouzar,nezabúdaj, že lekárom robila
    poradenstvo najdrahšia poradenská firma,ktorú si OAVD nemôže dovoliť. Ak sa nedohodnú páni s odbormi tak zostáva jediné. Nepodpísať KZ aj za cenu toho, že bude istý čas platiť len ZP, alebo to podpíše Ferko sám. Lebo takto zamestnávateľ robí partizánsku vojnu. Sem tam niekoho odzadu odstrelí- vyhodí. Tak po troche. A zrazu zbadáme, že máme len riaditeľstvá, „zjednodušený“ predpis Z1, výpravu bez výpravcov a onedlho aj stanice bez výpravcov a ľudí bez nôh.A ministra, ktorý nevie ,že samovraty sa točia občas samé.

     
  • važené OAVD a spol chodte si po know how k LOZ a p.Kolárovi

     
  • … a ešte trošku reality dnešných dní : Slovensko je v Európe na prvom mieste: V raste cien. Účty za energie vzrastú o desiatky eur. Zdražie aj plyn. Zdražovanie: Za plyn si priplatíme, niektorí až 66 eur. To všetko na link: http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/slovensko-a-ekonomika/clanek.phtml?id=1249458

     
  • … 5% to je zhruba tohtoročná inflácia, a kde sú tri roky pozadu?. A 5% je do tarify, alebo celkový mzdový nárast?. Až to je inak tak neviem či na to máte mandát, dať podpis pod takú ponuku?.