Ako to bolo naozaj?

Vážené kolegyne, kolegovia a sympatizanti, OC OAVD dostala v týchto chvíľach ústretovú ponuku na napĺňanie záverov z rokovania v Žiline, a to konkrétne bodu č. 5 . Za účasti zástupcov GR ŽSR, OR KE a štrajkového výboru OC OAVD dňa 30.5. 2011 dôjde k hodnoteniu rušených pozícii na OR KE, ktoré zástupcovia zamestnancov OAVD namietali už na prerokovaní o HP 11.5.2011 v Košiciach a následne aj v Žiline 25.5 2011. Hodnotenie má prebiehať fyzicky na miestach, ktorých sa to týka, a následné rokovanie a závery by mali byť prijaté na ďalšom rokovaní dňa 31.5.2011 na OR-KE. Pýtam sa vás všetkých, máme sa tohto rokovania zúčastniť alebo vám postačia závery, ktoré si vy sami urobíte na tejto stránke? Alebo naďalej máme kopať do otvorených dverí? Viete veľmi dobre, že kopance do otvorených dverí neprodukujú ani hluk, nie to ešte nejaký iný, lepšie očakávaný efekt! Tak prosím vyjadrite sa a rozhodnite s vedomím, že ešte budú aj ďalšie vyrokované stretnutia. Od vzniku ŽSR v roku 1993, história ešte nezaznamenala takéto spoločné kroky zamestnávateľa a odborových centrál, kroky postavené na báze ústretovosti, maximálnej korektnosti a ochote riešiť veci k lepšiemu. Aj najpočetnejší sociálny partner zamestnávateľa sa nemôže preukázať takými výsledkami rokovania, kde je všetko podchytené, zadokumentované, a v prvom rade, určené presné termíny plnenia. Tak rozhodnite, je to na vás. Surdum corda – všetko dobré! Dofo – člen štrajkového výboru.

 

2 reakcie

  • dofo : odpoviem ti ,najprv poviem že je to len moj názor a nie názor členov na okolí zatial aby som zistil názory všetkých členov a vytvoril z nich ucelený pohlad je priskoro.prvotné reakcie sú rozčarovanie a trochu sklamanie.ochota íst do boja tu bola.Je pravda že či to nebola len deklarovaná ochota to sa teraz zistiť nedá.Ponaučenie do buducnosti može byť to že je treba naozaj podpisové hárky ktoré by ostali len v rukách oavd ale účast by bola predsa len viac deklarovaná a aj ludia sa ochotnejšie pripoja aj tý ktorý nie su členmi ak vidia že štrajkuje dosť ich kolegov.(možno je to blbé ,možno alibistické ,ale proste taká je ludská psychika a hotovo s tým nenarobíme nič).
    Teraz k cielom a dovodom štrajku :musia byť jasné,konkrétne,a reálne . JA to vidím tak že hodinový štrajk teraz mal byť v podstate o tom aby ŽSR už konečne začalo s nami naozaj jednať ako s rovnocenným partnerom lebo my sme zložka ktorá má prehlad o štreke a najlepšie vie aké dopady nastanú ak sa budú rušit pozície od stola bez toho že by sa niekto hore zamýšlal nad tým ako sa zabezpečí bezpečnost a plynulosť .povedzme si úprimne prax je taká že dojde telefonát na stanicu z or a povie sa prednostom ,prípadne už dojde hned papier s rozhodnutím prepustit X ludí a hotovo,a kedže v prevádzke už v podstate (a teraz myslím dopravnu cestu)niet koho tak sa idu prepuštat dozorcovia.Ak čítam dobre medzi riadkami tak to chápem tak že na tých prislúbených rokovaniach sa dojde na stanicu a naozaj konkretne sa poukáže že nerušit lebo ,(niekto musí kúriť v zime,ak je snehu perony,nejde vyhybka ,poruchy,mimoriadnosti,atd atd atd.)A zamestnávatel povie áno máte pravdu presvedčili ste nás tu to rušiť nebudeme ,alebo povie nie rušit to budeme ale dňom rušenia prestáva byť výpravca zodpovedný za bezpečný peron,akceptujeme že ak bude porucha ,mimoriadnost tak bude doprava prerušená na dlhú dobu lebo sme nezabezpečili to čo sme mali (preháňam je jasne že to nepovedia ale snažím sa modelovať situáciu).Tak potom bude mať rokovanie zmysel.Ale aby sme to zistili tak sa ROKOVAŤ MÁ.Takže ešte raz ti odpovedám ÁNO ZÚČASTNITE SA A ROKUJTE. Ale poprosím ťa mojím menom a myslím že aj menom ostaných členov tlmoč zamestnávatelovi že to že sa ustúpilo od Štrajku nie je zbabelosť ale naozaj ÚSTRETOVOSŤ aj z našej strany,tlmoč im že sme ROZHODNÝ a neopijú nás rožkom.tlmoč im že ak porušia oni dohody tak budeme ŠTRAJKOVAŤ ALE UŽ NAOZAJ nie len výhražne na hodinku.tlmoč im že samozrejme to sa netýka len or ke,ale všade (aby to zas nepochopili že dobre tuto to neprejde tak naplníme kvoty napr.v or trnava).DÍK.
    Dofo : cogito ergo sum -vy ste boli na rokovaniach na vašich pleciach bolo rozhodnutie ,mali ste určité informácie a vy ste sa museli rozhodnúť v danej chvíli.predpokladám že ste to zvážili a preto by bolo odomňa nekorektné kritizovať že ste sa rozhodli tak ako ste sa rozhodli.samozrejme že budu aj kriticke hlasy .každý vypravca si musí zvážit či náhodou nerobí presne to čo kritizuje ak naše rozhodnutia posudzuju páni na analýze,or ku a tak ,bez toho že by mali všetky informácie a rozhoduju v klude v teplúčku pri kávičke.(cogito ergo sum racio? vypravca)
    Dofo : veni vidi vici – ak to sa dosiahlo že prídu na stanicu,pozrú sa zhodnotia stav ,nech sa podarí aj zvíťaziť (samozrejme z nášho pohladu)
    Pani ELENA : Alea iacta est (kocky sú hodené),prosím zvážte svoje rozhodnutie .

    ps.nejako som sa rozkecal takže končím.

     
  • P.S. Až máte problém s písaným textom,tel.kontakt uvedený. Vďaka.