PODPORME KOLEGU

PODPORME KOLEGU
Prešlo takmer 10 mesiacov čo Slovenskom otriasla nehoda na železničnej stanici v SNV. Dňa 1. 4 .2010 došlo k zrážke rušňa s osobným vlakom, pri ktorom zahynuli 3 ľudia, 1 sa vážne
a asi 18 ľahko zranilo. Každá takáto tragická udalosť znamená neopísateľné straty pre pozostalých obetí, nakoľko materiálne škody sú nahraditeľné, ale ľudský život sa nedá ničím nahradiť. Mnohým z nás, nevynímajúc pozostalých obetí pri spomienke na túto tragédiu prebehnú zimomriavky po chrbte i dnes.
Po nehode zostalo medzi odborníkmi i medzi laikmi množstvo otáznikov. Nasledovalo zložité vyšetrovanie, výsluch zúčastnených a svedkov, rekonštrukcia nehody. Vyšetrovatelia zo ŽSR počas vyšetrovania tejto tragickej nehody došli k záveru, že nie je preukázané pochybenie zo strany výpravcu a trvajú na tom, že postup výpravcu pri zabezpečovaní pohybu uvedeného rušňa počas posunu bol v súlade s platnými predpismi.
V posledných dňoch polícia obvinila aj konkrétnu osobu, ktorá je podľa policajného vyšetrovania zodpovedná za celú tragédiu. Policajný vyšetrovateľ obvinil výpravcu stanice zo všeobecného ohrozenia a kladie mu túto tragickú udalosť za vinu. Ako uvádza hovorca Krajskej prokuratúry: “Vo veci bude teraz po vznesení obvinenia prebiehať ďalšie dokazovanie
a vyšetrovanie, výsledkom ktorého potom bude rozhodnutie prokuratúry o tom, či na obvineného podá obžalobu, alebo či bude prichádzať do úvahy iné procesné rozhodnutie.“
Po tomto obvinení došlo zo strany médií k ďalšej vlne medializácie prípadu, no teraz už so zameraním na obvineného. Najmä bulvárne denníky tvrdo obviňujú nášho kolegu, zverejňujú osobné údaje a fotky, čím zasahujú do jeho súkromia. Málo kto si uvedomuje, ale to všetko si vyžaduje veľmi silnú osobnosť, aby človek dokázal odolávať týmto psychickým tlakom.
Keďže železničné predpisy platia pre všetkých zamestnancov železníc rovnako, ale dokazovanie pravdy v dnešnej dobe na súdoch a zastupovanie právnikom stojí nemalé peniaze, chce preto Odborová asociácia výpravcov a dispečerov spolu s vedením a zamestnancami stanice Spišská Nová Ves okrem morálnej podpory pomôcť kolegovi aj finančne.

O ďalšom postupe, konkrétnych možnostiach a spôsobe ako môžete finančne podporiť nášho kolegu Vás budeme informovať.

Spišská Nová Ves 3. 2. 2011 Martin Tatranský
vedúci uzla Spišská Nová Ves

8 reakcií

  • OK, potom mi pošli údaje aby som ich mohol uverejniť na hlavnej stránke

     
  • Výpravca, pre ktorého robíme túto morálno-finančnú podporu aj naďalej vykonáva svoju funkciu. ŽSR uzavrelo nehodu bez zavinenia výpravcu, takže nebol dôvod na odtiahnutie z výkonu služby.

    Logistické zabezpečenie tejto akcie, ak pôjde všetko ako má, by malo byť doriešené v priebehu budúceho týždňa.

     
  • A ešte, aby som bol v obraze, sa chcem spýtať autora článku alebo niekoho znalého situácie, či výpravca, o ktorom tu píšeme výkonáva svoju funkciu alebo je postavený mimo službu. Ďakujem.

     
  • Plne podporujem túto iniciatívu. Zároveň prosím signatára tejto výzvy o logistické zabezpečenie t.j. zriadenie účtu, správcu účtu a zároveň aj kontrolnú skupinu aby sa zamedzilo akýmkoľvek podozreniam.

     
  • Súhlas a plná podpora .Kolega v SNV – DRŽ SA !!! Nenechaj sa ZLOMIŤ .

     
  • V štáte, v ktorom ovplivňujú mienku ľudí BULVÁRNE media to ani ináč dopadnúť nemohlo(a priznajme si sami,koľkí z nás ju podporujú tým,že si ju kupujú). A PREZUMPCIA NEVINY im nič nehovorím. Stačí tým nenažraným novinár strašne málo a z nevinného a poctivého človeka urobia „vraha“. Sám si neviem predstaviť, ako by to ovplinilo mňa, keby sa mi niečo podoné stalo. Pán výpravca zo Spišskej Novej Vsi, držím Vám palce, v tomto boji s veternými mlynmi.

     
  • Presne o tom sme sa bavili – asi tá hodinová mzda bude najlepším riešením. Morálnu podporu kolegovi, ktorý postupoval štandardne v zmysle prevádzkových predpisov by sme mali vyjadriť na tejto stránke. Celá táto kauza vlastne vznikla neznalosťou predpisov akéhosi „súdneho znalca“, na základe toho potom prípad medializovali novinárske hyeny. Toto sa udialo zo dňa na deň – večer líhate do postele, aby ste ráno odviedli kus poctivej roboty pre ŽSR a ráno sa dozviete, že ste obvinený z nehodovej udalosti, ktorá bola uzavretá „bez zavinenia výpravcu“. Je vôbec zarážajúce, že takéto mediálne štvanie uskutočnili médiá bez toho, aby si uvedomili dôsledky svojich krokov na psychiku výpravcu – keďže náš kolega chodí do práce a naďalej riadi dopravu v nie veľmi jednoduchej žel. stanici. Akoby mu nestačila celoživotná trauma zo spomienok na spomínanú nehodu, ktorá sa udiala priamo pred dopravnou kanceláriou. Takže kolegyne a kolegovia – rozbehnite morálnu podpornú kampaň kolegovi rozličnými spôsobmi, nech médiá a hlupáci konečne spoznajú pravdu.

     
  • Som za všetkýmí desiatimi.Myslím ,že by to mohlo byť aby každý kto chce pomôcť sa vzdal minimálne svojej HODINOVEJ MZDY.