DDP-Stabilita

Minulý týždeň sa v dennej tlači objavila správa že ŽSR ku koncu roka 2009 predali svoj majoritný podiel v DDP-stabilita nejakej českej finančnej skupine(cca 55,2%)´Mám za to že to sa dotýka veľkej skupiny zamestnancov – poistencov DDP -Stabilita.Poprosím o vyjadrenie k tejto téme aj vedenie OAVD.

 

6 reakcií

  • kolegyňa ElenaL. ja viem kde si mam hľadať všetky informácie a dokonca ich mam aj v tlačenej podobe ale ta otázka bola na prezidenta lebo nie som si istý že on ako predstaviteľ OAVD je dobré informovaný aké pracovnoprávne normy a smernice pre nás pripravuje zamestnavateľ.Ale keď sa pasujete do funkcie hovorcu prezidenta tak potom to beriem.No k meritu veci ,každá nová pracovno-právna norma nejakým spôsosobom zasiahne do života zamestnancov a preto sú odbory ktoré majú za úlohu dohliadať na tieto veci.A oporu majú aj v ustanoveniach ZP v paragrafoch 229,231,237,238 a 239! K novej KTP platnej od 1.1.2010 a schvalenej 13.1.2010 čas nám ukáže čo nového nám donesie ,ale pozrite si INFO OAVD z 22.5.2009 podpísané ešte bývalým prezidentom kde sú dosť ostré vyjadrenia ohľadom tvorby novej KTP-čky. V monitoringu tlače na stránke Štatistickeho úradu z 10.3.2010 je uverejnená informácia o primernej mesačnej mzde za mesiac január 2010.Ta správa je z môjho pohľadu šokujúca.Mzda rástla viac menej vo všetkých odvetviach a naopak,mzda klesla v doprave a skladovaní o 1,3% a stavebníctve o 0,6 %.To je revelantá a autorizovana informacia ktorá sa dá overiť na www stránke ŠÚ.A myslím ,že smerujeme tam kam nikto nechce. Dňa 25.3.2010 FSSR organizuje protestne zhromaždenia pred sídlom spoločnosti CARGO a ZSSK kde chcú dať najavo zámestnavateľovi ,že všetko má svoje hranice ,arogancia moci a pohár trpezlivosti.A preto by sme ich mali aspoň morálne podporiť veď to je aj náš partner v ZOOŽ.Pán prezident vyjadríš sa k tejto veci?

     
  • Súbornú smernicu odb.510,Turnusový poriadok ako aj Katalóg typových pozícií si môžete nájsť v práci na Intranetovom portály, dostanete sa tam : DOKUMENTY – Ostatné dokumenty – Ľudské zdroje – Sociálna politika a odmeňovanie Ale samozrejme to bude aj tu.

     
  • Ďakujem za erudované informacie a verím tomu že tak jasno nám bude aj ked budeme informovaný o použití peňazí z predaja lebo tie majú byť prioritne na socialné programy. Pán prezident na teba taká maličkosť: TP schválený GR 18.2.2010 platnosť od 1.3.2010. KTP schválený GR 13.1.2010 platnosť od 1.1.2010.Dufam že orginálne dokumenty zavesite na stránku,ale o tom potom.

     
  • BRATISLAVA 24. februára 2010 – Vláda by mala vo štvrtok rozhodovať o udelení výnimky pre Železnice SR, ktoré chcú predať svoj 55,26-percentný podiel na základnom imaní doplnkovej dôchodkovej spoločnosti (DDS) Stabilita. Kupujúcim má byť spoločnosť PPF, a.s., Praha, ktorá má za 27 630 kusov akcií zaplatiť 5,3 mil. eur. Spoločnosť PPF má stať novým majiteľom akcií DDS Stabilita ako víťaz výberového konania, ktoré ešte v minulom roku vyhlásili ŽSR. Ako sa ďalej uvádza v materiáli, generálny riaditeľ ŽSR Štefan Hlinka rozhodol o prebytočnosti podielu v DDS Stabilita, keďže nie je potrebný pre hlavnú činnosť železníc, ani s jej hlavnou činnosťou nesúvisí. ŽSR a PPF ešte začiatkom novembra minulého roka uzatvorili zmluvu o uzavretí budúcej zmluvy o kúpe akcií správcu dôchodkových úspor v treťom pilieri. Uzatvorenie samotnej kúpnej zmluvy je pritom podmienené udelením výnimky vládou podľa zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby.

     
  • Ak je to pravda tak bude legitímne žiadať od zamestnávateľa aby podpísal zmluvu aj s ostatnými DDP.

     
  • Túto vec musíme najprv preskúmať,ale jedno je isté,že keby to kúpil aj bača z Očovej,pre nás platí Zmluva s DDP s podmienkami v nej obsiahnutými. V žiadnom prípade sa nedajte nahovoriť na zmenu zmluvy.