Stanovisko OAVD k fondu pracovného času

Dňa 17. júna 2009 Republiková rada OAVD na svojom zasadnutí prijala stanovisko zaviesť 36-hodinový týždenný FPČ pre všetkých výpravcov. V súčasnosti nie sú stanovené jednoznačné pravidlá nárokovosti na tento FPČ a bodové hodnotenie výpravcov považujeme za neobjektívny a hlavne pohyblivý faktor, ktorý neustále ovplyvňuje zmeny v poskytovaní 36-hod. týždenného FPČ v jednotlivých železničných staniciach.

Očakávame, že naše stanovisko bude predmetom jednania na zasadnutí pracovnej skupiny v zmysle Protokolu z kolektívneho vyjednávania zo dňa 5. 2. 2009, bod 6, na ktorom budú z našej strany prednesené ďalšie argumenty k tomuto stanovisku. Za týmto účelom sme požiadali námestníka generálneho riaditeľa pre ľudské zdroje ing. Vladimíra  Jarúneka o zaslanie štatistických údajov terajšieho stavu uplatňovania 36-hod. FPČ v železničných staniciach na ŽSR, ktoré napomôžu zúčastneným stranám pripraviť konštruktívne riešenie tejto problematiky.

5 reakcií

  • ešte jeden odkaz adminovi možno banálny až detinský ale predpokladám že chceme aby čo najviac vypravcov ,dispečerov a v podstate je jedno akych profesií bolo členmi oavd ,čo tak dat vediet čo najvačšiemu okruhu že existuje tento web. keby sa dalo na stanice poslat aspon odkaz že vznikla táto stránka na elektronicku poštu ,chápem že by to bolo časovo náročné ale možno by to trochu pomohlo ,vlastná skusenost dnes som dostal šálku oavd a až tam som sa dozvedel o tejto stránke a som dlhoročnym členom . nech sa darí..

     
  • ibires ma pravdu ,ozž naozaj očiernovala v tom zmysle že po ich porade predseda miestnej ozz pustil na stanici do obehu niečo v takom zmysle že ak nam napriklad zrušia 36 hodinovy tyžden treba sa podakovat oavd.vidím to ako snahu pripravit ludi nato že ak sa nedohodne platové zvýšenie tak to tak potichučky zahrame pred ludmi že na vine je oavd a my sme vám vybavili že aspon terajší pracovný týžden sme vám vybojovali my.bohužial mám pocit že aspon u nás tomu kritická vačšina kolegov uverí. velmi rád by som sa mýlil

     
  • Ľubo, taketo prispevky dávaj do vseobecnej diskusie, skôr to tam nájdeme. Založ novú tému a potom pošli všetkým svojím známym mail, kde je táto téma naznačená a odkáž ho na našu stránku. Vidím to ako návod ako rozbehnúť diskusiu na rozličné témy na našej stránke a myslím si, že skôr sa tvoja reakcia na to čo teba alebo nás trápi dostane do povedomia cez najnovšie príspevky, lebo tie sa budú zobrazovať na hlavnej stránke.

     
  • Chlapi chcel by som upozorniť na očierňovanie OAVD od OZŽ ohľadom otvárania bodu 32.1 bod b/.Viem o tom že snaha OAVD bola znížiť hranicu bodov na 70 podľa novej smernice z roku 2008.Neviem čo im vadí? Dá mi niekto odpoveď, alebo im vadí len to že ten bod chceme otvoriť?

     
  • FPČ 36 hodín týždenne u výpravcov by sa mal odvíjať od rozvrhu zmien (nepretržitá prevádka, nočné zmeny – potreba regenerácie organizmu), nie od bodového hodnotenia. Stačí, že na neobjektivitu bodového hodnotenia doplácame v oblasti odmeňovania….